"Yeryüzünde gezip de kendilerinden öncekilerin sonu ne olmuş görmezler mi? Onlar kendilerinden çok daha kudretliydiler; toprağı iyice işlemişler, yeryüzünü bunların imar ettiğinden daha fazla imar etmişlerdi. Onlara da peygamberleri nice açık kanıtlar getirmişti. Şu halde Allah onlara asla zulmetmiş değildir, asıl onlar kendilerine zulmetmişlerdir."

 Rum-9, Kuran

Bugünün dünyasındakilerden kudretli idilerse, uçakları daha iyiydi, telefonları veya iletişim teknikleri daha kaliteliydi, sağlık hizmetinde muhtemelen daha iyiydiler, asgari ücret problemleri yoktu, gemileri bugünün gemilerinden daha kudretliydi... İnsanlığın bugüne mağaradan geldiğini düşünmek gibi bir saçmalık öne sürdü Batı, Doğu'da buna hayran oldu. Tek bir olay üzerinden sorguyu dileyen kendi yapsın ;

Eski destanlarda, Tevratta ve Kuran'da geçen ve bilim çevresince de destek bulan bir "Nuh Tufanı" var ve bir gemi... İçinde, bugün Dünya üzerinde görünen bütün yaşamın tohumunu taşımış olan bir gemi. Dağlar kadar dalgaların arasından hem de. O gemi, nasıl yapıldı ? Ve hem de bence 30 milyon yıl önce. 

Hayal ederek. Ama bu öyle askıda bir şey gibi durmasın, üçüncü göz, eter, altın ve su ile ilgili bir simya. Eter konusu zamanla daha çok hayatımıza girecek, bu kaçınılmaz. Sır maddesi veya esir maddesi olarak da geçiyor. Evrenin her yerinde bulunan bir madde veya örüntü. Bir tür ağ geçidi ya da bilemiyorum. Bilgi çok az bu konuda. Ancak su, altın ve eter ile ilgili simyayı doğru yaptığında 3. göz/epifiz bezi impulsuyla ve etkileşimiyle ihtiyacı olan maddeyi eter ağı üzerinden çekip hayal ettiği şekliyle istediği eseri ya da ürünü ortaya çıkarabiliyordu. Parmak uçlarıyla da ürüne dair düzeltmeler yapılabiliyordur belki.  Bir düzlüğe bakıp, oraya doğru gözleri açık bir hayal kuruyorsun, altın-su-eter simyasını çözmüşsün ve kendine bir piramit yapıyorsun ya da bir gemi. 

Geminin boyutlarını bilmiyoruz ama büyük bir gemi olduğunu  biliyoruz. E bilen bilir ben de bazıları gibi Nuh aleyhisselam'ın yaptığı geminin bir uzay gemisi gibi göründüğünü düşünüyorum ve de devasa bir gemi olduğunu... Yüzbinlerce, hatta milyonlarca ton olduğunu düşünüyorum.

Peki bu kadar materyal nereden bulundu ? Nasıl yapıldı ? Sorusuna bir cevap ararken girdiğim sokak aralarıdır. Hadi inanmayan buna sallayabilir, eğlenebilir ve bu onun demokratik hakkıdır da, inananlar, bizden öncekilerin daha kudretli olduğu kuranda anlatılmış olsa da neden eskiyi ilkel belliyor ?

"Gemiyi bir ayet olarak bıraktık, yok mu ibret alacak" cümlesini arapça okurken içi ürperiyor da, geminin bulunabileceğine ihtimal vermiyor, o geminin varlığına inanmıyor. Bunu geminin sorun yapacağını sanmıyorum da, gemi sığınmak için yine sana lazım olabilir.

Bilemiyoruz detayları, çok eski zamanlar bunlar, antik dönemden de önce. Ama bunlar olmuş. Ortak hafıza bu, tüm eski anlatılarda ve semavi dinlerde var. Gemi bulununca öğreneceğiz.