Reisi'nin öl(dürül)mesi ile ilgili aralanacak bir hayli sır perdesi var.

Reisi'nin düş(ürül)düğü kazâda pilotlardan birinin atladığını düşünenler var.

Bazı video kayıtlarda  yerde bir kişinin yürüdüğü görülmektedir 

Molla tabanı yalayanlar paylaşımlarımdan rahatsızlar. Olsun. Makalemin sonunda akıllarını allak bullak edecek bir soru soracağım onlara. Bakalım ne gibi cevaplar verecekler. 

Yalnız kusura bakmasınlar Ben bir gazeteciyim. Duyduğumu da tahminlerimi de yazacağım. Gerisi halkın ve yetkililerin ne yapacağına bağlı 

Sizin mollaların imajı umrumda bile değil!

Bu kazânı kim yaptırdı? Neden yaptılar? İranın dîni lideri ve avaneleri bu suikastın neresinde? Beni ilgilendiren kısımlar burası !

1. Reisi neden bakımı tamamlanmayan helikoptere bindirildi?
2. Olaydan derhal sonra neden peşinenen kaza denildi?
3. Sisli, yağmurlu havada neden helikopterin güzergâhı o "bataklık" olarak tanımlanan ormanlık alan seçildi?
4. Neden devletin üst düzey yetkilileri aynı helikoptere bindirildi?
5. Neden uçakta ki insan sayısı farklılık içeriyor. Öteki iki helikopterde kimler vardı? İsimleri neden kamuya açıklanmadı?
6. Pilotun, kaza durumuyla alakalı merkeze haber vermemesini " o an pilot heyecanla ârızanı gidermeye çalıştı" diyenler bunu nereden öğrendi ? Yoksa kameralara görüntüsü yansıyan pilot mu söyledi?
7. Reisi, bir dönem İranın baş savcısı olduğu için elinde molla rejimine şantaj yapabilecek yeterli bilgi ve dosya vardı. Cumhurbaşkanı seçimlerinde Reisi Cumhur olabilmesi için bu dosyalar çok işine yaramışdı.Peki dîni lider olabilmesi için hangi dosyaları devreye sokabilirdi?
8. İran bu "kaza süsünü" özellikle Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile görüşten sonraya ayarladı. Yoksa yinemi Türk istihbaratı oyunlarını bozdu? MİT hangi bilgiye ulaşdı?

Şimdilik bu sorularla yetinmiş olayım. Yoksa sor(gulay)acak çok şey var 

Şimdi gelelim en can alıcı olan sorumuza. Yâhu bölge aktif olarak yerleşimin ve yaşamın olduğu araziler. En zor hava koşullarında kaybolan eşşeklerini bularken neden Cumhurbaşkanlarını bulamadılar? Yoksa Cumhurbaşkanlarına eşek kadar değer vermiyorlar mı? Şimdi istirhâm ediyorum bu en son soruma cevap versinler. Dokuz sorum tavancılara en son sorum da tabancılara 

Makalemi iki misra şiirle bitirmek istiyorum 

Arkadaşım eşek 
Reisiden yüksek 
İran bu soruya nasıl cevap verecek 
Yoksa Yine Mollalar gülerek tesbih mi çekecek?

( eşek konusu nasıl ilham verdiyse...hadi yine iyisiniz)

Bence İran dünyayla bas baya eşek şakası yapıyor gibi