ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde geçen ay yapılan oturumda, TikTok'un ülkede yasaklanmasını öngören tasarı 65'e karşı 352 oyla onaylanmış, Senato ise tasarıyı oylamayı reddetmişti. 

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'den geçmesi halinde tasarıyı onaylayacağını söylemişti. Biden, 2 Nisan'da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le yaptığı konuşmada da TikTok'la ilgili çekincelerini yine dile getirmişti.

ByteDance'in resmi Twitter hesabından çarşamba günü yapılan açıklamada, ABD'de yaklaşık 170 milyon kullanıcısı olan uygulamanın yasaklanmasının hata olacağı belirtilerek, "Böyle bir karar alınırsa 7 milyon işletme zarar görecek ve ABD ekonomisine yılda 24 milyar dolar katkıda bulunan bir platform kapatılmış olacak" ifadelerine yer verilmişti.

İsrailli bakanlardan Filistin topraklarında "egemenlik" çağrısı İsrailli bakanlardan Filistin topraklarında "egemenlik" çağrısı

MUSK, TARAFINI SEÇTİ

Elon Musk, Twitter (yeni adıyla X) hesabından dün yaptığı paylaşımda, "Her ne kadar böyle bir yasak X platformuna fayda sağlayabilecek olsa da TikTok, ABD'de yasaklanmamalıdır" dedi.

Teknoloji milyarderi, böyle bir hamlenin ABD'nin temel değerlerini ihlal edeceğini belirterek, "Bunu yapmak ifade ve düşünce özgürlüğüne aykırı olacaktır" ifadelerine yer verdi.