25 Ocak perşembe 20.53 saatinde 5° Aslan burcunda dolunay gerçekleşti. Yılın ilk dolunayını yaşadık. Sert ve birçok sırları açığa çıkaracak bir dolunay olacaktır. Jüpiter ve Plüton başrolde olacağı için hem abartılı konular hem de dönüşümler kaçınılmaz olacak.

Merhaba herkese,

Dengesiz ve sert bir dolunay yaşayacağız. 28 Ekim tutulmasını tetikleyen etkiler olması sebebiyle hem ülkemizde hem de bireysel anlamda oldukça dönüşüm barındıran sert bir süreç yaşayacağız. O dönemdeki konuların benzeri ya da devamı etki alanımıza girecektir.

Aslan, ateş elementine sahip, cesur, yardımsever, egosu yüksek ve sıcakkanlı bir burçtur. Gölge yönleri ego ve kibir ile beraber üstünlük kurma çabasıdır kısaca.. Bu yüzden Aslan arketipinde genellikle duygularımızın daha görünür olmasını, fark edilmeyi ve onaylanmayı arzularız.

Bu dönemde kendimizi daha cesur ve iddialı hissedebiliriz. Yaratıcı yönlerimizi geliştirmek, sanatsal konuların görünürlülüğü açısından oldukça verimli bir dönem.

Aslan liderlik, gurur ve cömertlik gibi konuları da sembolize ettiği için bu dönemde bireyselliğimiz ve lider olma dürtüsü ön plana çıkabilir. Sevdiklerimize karşı daha cömert ve koruyucu olabilir, ancak onay alma dürtüsü altında egomuzu kontrol etmekte zorlanabiliriz.  Bu durum özellikle ilişkilerde ve kariyer alanımızda oldukça görünür olabilir.

Dolunay Al Tarf sabitinde gerçekleşecek. Kitleleri, insan gruplarını, kalabalık ortamları, kamu kurumlarını etkileyecek konularla beraber yöneticilerin veya süreç içinde olan yönetici adaylarının ego ve kibirle beraber, insana hizmet gibi konuların suistimal edileceğine şahit olacağız.

Dolunaya Plütonun da eşlik ediyor olması doğal afetler, deprem gibi durumları da tetikleyebilir. Özellikle Ege bölgesi, Doğu Anadolu bölgesi Malatya/Van civarı temkinli olmalı. Ayrıca güneş plüton kavuşumu salgın hastalıkları, toplu ölümleri, kitlesel dönüşümleri işaret eder. Aslan dolunayı olması sebebiyle özellikle çocuklara çok dikkat edilmeli salgın hastalık noktasında durum ilerleyebilir.

Güneşin Bos sabitinde olması, bos bir şeye kendini adamakla ilgilidir. Havacılık, pilotluk, teknoloji, yazılım gibi konularda gelişmeler ve profesyonelliğe doğru evrilme söz konusu olacaktır. Plütonun kova geçişiyle beraber bu alanlarda profesyonel çalışmalar başlatılabilir.

Bu dolunay zamanı çocuklarımızla keyifli vakit geçirebilir, çocuklar için yaratıcı drama veya sanatsal eğitimleri başlatabiliriz. Kendi bakımımıza özen gösterebilir, gösterişli bakımlar yapabiliriz. Estetik ve kişisel bakım da sürecimizin parçası olacaktır fakat radikal değişimlere girmek doğru olmaz.

Aslan dolunayı ile 2°-8° aralığında Aslan, Kova, Boğa, Akrep burçları ilk etki alacak olup dönüşümün startını verecekler. Artık sizin için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İkizler, Terazi, Koç, Yay burçları için olumlu gelişmeler olurken Oğlak, Yengeç, Balık, Başak burçları ani durumlara dikkat etmeli.

Özellikle önümüzdeki hafta dikkat edilmesi gereken gündem maddeleri;

Deprem, sel, heyelan/uçak kazaları/yangın ve patlamalar/ protestolar, kargaşa, terör eylemleri/ karanlık, mafyatik olayların gündeme gelmesi/ tacizler/ spekülatif olaylar, skandallar/ teknolojide aksamalar, elektrik kesintileri/ kalp, damar, akciğer sorunları

Dolunayın herkese bereket getirmesi dileğiyle..

Sevgiler.