İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Roma'ya 45 basın mensubuyla birlikte gitmesi birçok kesimden tepki toplamıştı.Gündemden hala düşmeyen konu ile ilgili Yenilik Partisi Parti Sözcüsü Doç.Dr. Kemal ÇİFTÇİ yazılı açıklamada bulundu.

Çifçi'nin açıklaması şu şekilde:

TBMM'de milletvekili sayısı azaltılsın önerisi TBMM'de milletvekili sayısı azaltılsın önerisi

"Sayın İmamoğlu,2027’de İstanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Oyunları’nın imza töreni için gittiği “Roma gezisi”ne İBB bütçesiyle 37 gazeteciyi de davet etmiş ve bu durumun “yadırganacak bir tarafı” olmadığını ifade etmiştir.

Bu durumda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı seyahatlerinde uçağına davet edilen ve masraflarının kamu bütçesinden karşılandığı anlaşılan “iktidar yandaşı” medyaya yönelttiğimiz eleştirilerimiz ne olacaktır.

Sayın İmamoğlu, İBB bütçesini, yani, halkın bütçesini, yandaş gazetecilerle kendi şovu için, kendi çıkarları için kullanmıştır. Bu şekilde, Erdoğan’ın ve bakanlarının devletin imkanlarıyla yaptıkları şovlarından hiçbir farkının kalmadığını, hatta daha muhalefetteyken bu şovu yaparak belediye bütçesini kendi çıkarları için kullandığını ortaya koymuştur. Biz bunu doğru bulmuyoruz ve kesinlikle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Editör: Duha Sena Oskay