SSK ve Bağkur emeklilerinin ek zamResmi Gazete'de yayımlandı. Zam oranları memur ve SSK, Bağkur emeklileri için yüzde 49.25 ile eşitlendi. En düşük emekli maaşı da 7 bin 500 liradan 10 bin TL'ye yükseltildi. 

Sözcü TV yayınına katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını açıkladı.

Enflasyon açıklandı: İşte en düşük memur maaşı Enflasyon açıklandı: İşte en düşük memur maaşı

Ete, "Şubatın ilk haftas en geç aradaki farklar ödenecek.10 bin TL'nin altında aylık alanların aylıkların 10 bin TL'ye tamamlanacak ve ocak ayında almadıkları farkı şubat ayının ilk haftasında alacaklar. Orada kafalarının karışmaması lazım. En düşük SSK, Bağkur emeklisinin alacağı maaş 10 bin TL" dedi.

EMEKLİYE BİR ZAM DAHA OLACAK MI?

Ete devamında, "2008'de gelen 5510 sayılı kanun. Emekliye bir düzenleme yapılacaksa, nasıl 2000 öncesine intibak verildiyse 2000 sonrası emeklilere de bir intibak, bir seyyanen zam verilmesi gerekiyor. Temmuz ayına kadar tüm emeklilere hiç ayrım yapmadan seyyanen zam verilmesi gerekiyor. Ben Cumhurbaşkanımızın da bunu vereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

"Daha önce de söyledik, Cumhurbaşkanı seçim konusunda oldukça başarılı. Geçen sene de biliyorsunuz mart seçimlerinden önce en düşük aylığı 7 bin 500 TL'ye taşıdı. Şimdi de en düşük aylığı en az asgari ücret seviyesine getirecekler" diyen Ete, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı, 'Bu yılı Emekliler Yılı ilan ediyorum' dedi. Bunu nasıl dağıtacak bilmiyorum, belediye başkan adaylarına emekliler geçinemediklerini söylüyor. Seçim öncesi kesinlikle bir düzenleme gelecek."