ABD’nin Boston şehrindeki Massachusetts Hastanesi’nde bir diyaliz hastası olan 62 yaşındaki Richard Slayman isimli adama, dört saat süren ameliyatla genetiği değiştirilmiş bir domuzdan böbrek takıldı. 

Hastaneden yapılan açıklamada, ameliyatın “hastalara daha kolay organ temini sağlama arayışında önemli bir dönüm noktası olduğu” belirtildi. 

ABD’deki organ naklini Milliyet’ten Didem Seymen'e değerlendiren Okan Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan, şu ifadeleri kullandı:

Olimpiyatları tehdit eden viral 'Hamas' videosunun arkasında kim var? Olimpiyatları tehdit eden viral 'Hamas' videosunun arkasında kim var?

"2-3 ay önce yine insan geni ile yetiştirilen domuzdan alınan bir böbrek beyin ölümü oluşmuş bir insana deneysel olarak nakledilmiş ve böbrek iki ay çalışmıştı. Bu sefer bir canlıya nakledildi. Genetik yapısı insan olarak değiştirilen bir hayvan olsa da başka türden alınan organ ile gerçekleştirilen bu naklin getireceği immünolojik ve infeksiyöz sorunları halen bilmiyoruz. Bu konuda araştırmalar yapılmasına, nakil yapılan insanların uzun süreli sonuçların görülmesinde yarar olacaktır. Ne olursa olsun bu tip gelişmeler ümit vericidir ve sonunda başarılı olunacağına inanıyorum.”