Ürdün’deki ABD'ye ait üs saldırısı sonrası, Irak’ta İran destekli Haşdi Şabi milislerinin bir parçası olan Kataib Hizbullah örgütü, intikam almak isteyen ABD'yi tehdit etti.

Sputnik'in aktardığına göre, Kataib Hizbullah örgütünün temsilcisi, “Her an ve her yerde karşılık vermeye hazır olduğumuzu teyit ediyoruz. Elimizde henüz ilan edilmeyen uzun menzilli silah var. Ortadoğu’daki her Amerikan üssünü vurma yeteneğine sahibiz” dedi.

Olimpiyatları tehdit eden viral 'Hamas' videosunun arkasında kim var? Olimpiyatları tehdit eden viral 'Hamas' videosunun arkasında kim var?

Örgüt temsilcisi, “deli” olarak nitelendirdiği ABD Başkanı Joe Biden’ın gerilimi tırmandıracak adımlar atmasına hazır olduklarını, ama potansiyel karşılığın henüz belirlenmediğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne 28 Ocak'ta kamikaze insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askeri ölmüş, 40'ın üzerinde asker de yaralanmıştı.

Başta Biden olmak üzere ABD'li yetkililer, saldırıdan İran destekli grupları sorumlu tutmuş, ABD'nin seçeceği bir zaman ve yerde saldırıya karşılık verileceğini belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, verilecek karşılığın “çok seviyeli, kademeli ve zamana yayılmış” olabileceğini dile getirmişti.

ABD’nin, 3 askerinin öldüğü Ürdün-Suriye sınırındaki insansız hava aracı (İHA) saldırısına haftalar sürecek bir “kampanya” şeklinde karşılık vermeye hazırlandığı belirtildi.