İranlı yetkililer, Whitney Wright'ın ziyaretinin arkasında olduklarını reddederek, kendisine diğer yabancı vatandaşlar gibi vize verildiğini ve "müstehcen" mesleğinden haberdar olmadıklarını söyledi.

İsrailli bakanlardan Filistin topraklarında "egemenlik" çağrısı İsrailli bakanlardan Filistin topraklarında "egemenlik" çağrısı

İsrail'e yönelik sert eleştirileriyle tanınan Wright'ın paylaşımları, kadınlar için İran'ın katı kıyafet kurallarına uyduğunu göstermesi nedeniyle yurt dışındaki İranlı muhalifleri kızdırdı.

ABD'de yaşayan İranlı muhalif Masih Alinejad, "Amerikalı porno yıldızı Whitney Wright, kadınların sadece saçlarını gösterdikleri ve kendilerine sadık kaldıkları için öldürüldüğü İran'da, benim doğduğum ülkede. İranlı kadınlar ayrımcı bir yasaya uymak istemiyor" dedi.

Wright, 1979-1981 yıllarında İranlı radikallerin ABD'nin Tahran Büyükelçiliği'nde personelleri rehin almasının ardından ABD-İran diplomatik ilişkilerinin kesilmesiyle kapanan Büyükelçilik önünde, yerde yırtık bir ABD bayrağı bulunan bir bayrak direğinin yanında poz verdi. Wright'ın başına uzun bir başörtüsü, üzerine ise pantolon takım elbise ve uzun bir ceket giydi.

Wright seyahati sırasında çekilen ve şimdi kaldırılmış gibi görünen fotoğraflarına yönelik eleştirilere, "İran seyahatimin fotoğraflarını yayınlamam İran propagandası yaptığım anlamına mı geliyor? Sadece içeride ve dışarıda gördüklerimi paylaşıyorum" yanıtını verdi.

İRAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanani, Wright'ın seyahati hakkında herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi, ancak siyasi gerginliklere rağmen Amerikalıların İran'ı ziyaret etmesinin "yasak olmadığını" belirtti.

İranlı bir kaynak ise Tasnim haber ajansına yaptığı açıklamada, İran'daki herhangi bir kuruluş tarafından davet edilmediğini ve vize sisteminin "ahlaksız ve müstehcen mesleğinin niteliğinin farkında olmadığını" söyledi.