TBMM Genel Kurulu'nda, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki kararının okunmasının ardından Can Atalay'ın Milletvekilliği dün itibariyle düşürüldü.

Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda kararı, "Anayasa'nın 76. maddesi kapsamında milletvekili seçilmeye engel bir husus teşkil eden ve Anayasa'nın 94. maddesinin 2'nci fıkrası gereğince bilgiye sunulan kesinleşmiş mahkeme kararı bulunan Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliği düşmüştür" ifadeleriyle dile getirmişti.

TBMM'de okunan karar sonrası partilerden yoğun tepkiler geldi.

MSB: Göktürk-1, Kıbrıs’taki kardeşlerimizi gururla selamlıyor MSB: Göktürk-1, Kıbrıs’taki kardeşlerimizi gururla selamlıyor

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevdagül Tunçer, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine giden süreci eleştirerrek "Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine giden süreç, Anayasa Mahkemesi kararının Anayasanın amir hükmüne rağmen uygulanmaması ve dolayısıyla Anayasanın açıkça tanınmaması suretiyle inşa edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası fiilen ilga edilmiştir. Suçtur!" şeklinde konuştu.

Tunçer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü. Kararı ise, yıllar önce Meclis kürsüsünden 'Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor.' açıklamalarını yapan Bekir Bozdağ okutturdu."