Hatay’da AK Parti adayı Mehmet Öntürk yüzde 44,48, CHP adayı Lütfü Savaş ise yüzde 44,05 oy almış, CHP daha önce de oyların yeniden sayılması gerekçesiyle YSK’ya başvurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Milletvekili Yavuzyılmaz'ın özelleştirme iddialarını yalanladı Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Milletvekili Yavuzyılmaz'ın özelleştirme iddialarını yalanladı

Ancak bu talep YSK tarafından reddedilmiş ve Hatay'da mazbata AK Parti'ye verilmişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı seçimleri için YSK’ye ayrı ayrı “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle başvurmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, belirledikleri usulsüzlüklere ilişkin 80 sayfalık bir dilekçe sunduklarını dile getirmişti:

"Hatay'da talebimiz, bütün oyların sayılması, mümkün olmadığı takdirde geçersiz oyların sayılması, 3.389 ölü seçmenin bulunmasıdır. Biz bu 3 bin ölü seçmenin nasıl oy kullandığının tespitini ve seçimin iptalini talep ediyoruz."

Çiftçi, ayrıca yirmi sandıkta sandık kurulu başkanlarının polis ve zabıta memurlarından oluştuğunu, kanuna aykırı bir sandık kurulu oluşumu olduğunu da iddia etmişti.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı itirazları reddetti.