Burhanettin Bulut, Siren Haber'e konuştu: 'Kaçırılan veya kayıp çocuklar' yeniden gündeme geldi Burhanettin Bulut, Siren Haber'e konuştu: 'Kaçırılan veya kayıp çocuklar' yeniden gündeme geldi

Öztürk Yılmaz, "Erdoğan'ın anayasa değişikliğini gündeme getirmesi kabul edilemez. Çünkü Erdoğan rejimi zaten şuanda demokrasiyi rafa kaldırdı. Bütün güçleri eline aldı. Demokrasi adına getirebileceği herhangi bir iyilik yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şuanki anayasanın çok büyük bir bölümünü kendisinin yaptığını söyleyen Yılmaz, "Türkiye'yi yönetilemez hale getirdi. Biz ancak anayasa değişikliğini  Erdoğan rejiminden sonra yapabiliriz. Demokratik bir anayasayı, özgürlükçü bir anayasayı, güçler ayrılığını öngören, kadın - erkek eşitliğini, laikliği esas alan anayasayı ancak Erdoğan rejiminden sonra yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

"ÖMÜR BOYU CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTİYOR"

Yılmaz, "Onun getireceği demokrasi maskesi altındaki bütün değişiklikler baskı rejimini ve otokratik eğilimleri daha da güçlendirme, Türkiye'yi daha yönetilmez hale getirmek ve kendi dışında hiç kimseye güç bırakmamak amacı taşıyor. Dönem sınırlamasını kaldırmak istiyor. Ömür boyu Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Anayasadaki bazı dokunulmaz maddelere dokunmak istiyor. Özellikle 'Türk milleti' kelimesini sulandırmak istiyor" diye konuştu.

Ayrıca Erdoğan'ın vatandaşlıkla ilgili bazı düşünceleri de olduğunu savunan Yılmaz, "Bunu yapabilmek için de özellikle Alevilere ve Kürtlere birer 'havuç' sunarak onları kandırmak istiyor ve onlarıda sürece dahil etmek istiyor. Bu çok açık görülüyor. Milletin bu açık görülen şeye bile bile bu tuzağa düşmemesi gerekir" dedi.

"ERDOĞAN REJİMİNİ AYAKTA TUTAN KUKLA MUHALEFET"

Diğer partilere "Erdoğan'ın getireceği hiçbir şeyi tartışmayın, reddedin" diye çağrıda bulunduğunu anlatan Yılmaz, şu sözleri kullandı:

"Hiçbir partinin anayasa değişikliğini gündeme almaması lazım. Bu konuda ben 6 ay önce başladım. En net ve keskin duruşu olan Yenilik Partisi'dir. 'Erdoğan'ın getireceği hiçbir şeyi tartışmayın, reddedin' diye çağrıda bulundum. Ama şuana kadar hiçbir pati açıkça Erdoğan'ın getireceği anayasayı biz kabul etmiyoruz' demedi. Dolayısıyla da ben bu partilere de 'kukla muhalefet' diyorum. Erdoğan rejimini ayakta tutanlar bunlar. Bir şekilde Erdoğan'ın getireceği maddeleri tartışırlarsa Erdoğan'ın tuzağına düşmüş olacaklar. Umarım böyle bir hatanın içerisinde yer almazlar. Önce Erdoğan iktidardan demokratik şekilde sandıkta düşürülmeli. Akabinde Türkiye normalleşme süreci yaşayacak."