Geçtiğimiz günlerde Irak uyruklu bir kişinin iş yeri açma belgelerini tamamlamış olmasına rağmen belediye tarafından ruhsat verilmediği gerekçesiyle Afyonkarahisar Valiliğine Belediye Başkanı Burcu Köksal hakkında şikâyette bulunmuştu. Valilik tarafından görevlendirilen Vali Yardımcısı Fatih Topuz Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal’ın 06.06.2024 tarihine kadar yazılı ifade göndermesini istemişti.

Yazıcıoğlu soruşturmasını değiştirecek gelişme: Yıllar sonra ortaya çıktı Yazıcıoğlu soruşturmasını değiştirecek gelişme: Yıllar sonra ortaya çıktı

Yenilik Partisi Sözcüsü Doç. Dr. Kemal Çitçi’nin konuyla ilgili yaptığı basın açıklaması ise şu şekilde:

“4483 sayılı belediye başkanlarını da kapsayan Kanun’da, memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında yapılan ihbar ve şikayetler üzerine yapılacak işlemler ve soruşturma izni vermeye yetkili merciiler düzenlenmiştir.

Bu bağlamda; Afyonkarahisar Valisi’nin, Irak uyruklu bir kişinin müracaatına dair resmi herhangi bir bilgi ve belge sunmaksızın yapmış olduğu şikâyet üzerine Afyonkarahisar Belediye Başkanı hakkında araştırma yapmak üzere bir Vali yardımcısını görevlendirmesi ve Belediye Başkanı’nın ifadesinin istenmesi açık bir şekilde hukuka aykırıdır. Bir Vali’nin bir sığıntının resmî belge ile desteklenmeyen şikayetini gerekçe gösterip Belediye Başkanı’ndan ifade talebinde bulunması son derece yakışıksız ve kabul edilemez bir durumdur; bunu kınıyoruz.

Sayın Vali, Belediye başkanını bu şekilde madara edemez ve etmemelidir. CHP’nin geçici Genel Başkanı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın tepkisinden korkuyor olsa gerek, bu durum karşısında Sayın Köksal’ın yanında olduğuna dair bir açıklama yapmamış olması dikkatimizi çekmiştir.

Yenilik Partisi olarak Sayın Köksal’ın yanındayız ve Afyonkarahisar’daki halkımızın kaygılarını ve mevzuatı gözeterek yapmış olduğu uygulamalarını destekliyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi