Siyasi partiler bir yandan çalışmalarını sürdürürken belediye başkan adayları da 7/24 gerek sahada gerekse canlı yayınlarda vatandaşlara vaatlerini anlatıyor.

O isimlerin başında da Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok geliyor.

Ankara'ya yeni bir belediyecilik anlayışı kazandırmak isteyen Altınok, gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor.

Tanıtım lansmanında açıkladığı projelerle dikkatleri üzerine çeken Turgut Altınok, son olarak NTV'de yayınlanan Seçime Doğru programının konuğu oldu.

Cumhur İttifakı'nın ABB Başkan adayı Turgut Altınok'a, "Yaptırdığınız anketlerde durum nasıl görünüyor?" diye soruldu.

Yaptırılan şişirme anketlerde değil gerçek anketlerde önde çıktıklarını söyleyen Altınok, "Yapılan son anketlerde önde çıkıyoruz, gerçek anketlerde. Bir de sahte anketler var biliyorsunuz, bunu Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük. Gerçek anket size doğruyu gösterir. Anketlerde kazanırsınız sonuçta bir de sandığa oy atan vatandaşımız var. Kimsenin oyu, kimsenin iradesi anketlerde değil. Dolayısıyla oldu bitti, yüzde 60’la kazandım bu vatandaşın iradesine de saygısızlıktır, ipotek koymaktır. Biz buna dikkat ederiz, yıllardır bu siyasetin içindeyiz objektif olursanız kendinizi kandırmazsınız, seçmeninizi de kandırmazsınız" ifadelerini kullandı.

Turgut Altınok, daha sonra genel seçim sürecinde oy sayımı sürerken hem Mansur Yavaş'ın hem de Ekrem İmamoğlu'nun sahte verilerle kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığına vurgu yaptı.

Kritik görüşme: CHP heyeti ve Bakan Şimşek bir araya geldi! Kritik görüşme: CHP heyeti ve Bakan Şimşek bir araya geldi!

Altınok konuyla ilgili şunları söyledi:

"Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı seçiminde sayımlar yapılırken iki belediye başkanı çıktılar televizyona, efendim siz devletin ajansı Anadolu Ajansı’na güvenmeyin, biz seçimi aldık yüzde 60’la götürdük gibi açıklamalar yaptılar. Halbuki belli makamdakilere sorumluluk düşer. Ağzımızdan her söz, her kelimeyi çok dikkatli kullanmalıyız. Toplumu galeyana getirebilirsiniz, bir sürü istenmeyen olaylara sebep olabilirsiniz. Yani sosyoloji denilen bir şey var, seçim zamanı insanlar gergin oluyor, dolayısıyla çıktılar 85 milyonun karşısına yalan ve yanlış bir beyanda bulundular. Verileri alırsınız, Anadolu Ajansı’nın verileri YSK’dan geliyor. Sonucu beklersiniz, itirazla ilgili bir şey varsa çıkar konuşursunuz. Ama bunu iki seçimde de yaptılar, maalesef kamuoyuna gerçekleri değil sahte anketlere inandıkları için alıyoruz, kazanıyoruz, biz buradayız dediler. Siyaset tarihinde böyle bir şey yoktur, bu bir siyasi acemiliktir. Toplumu kandırmadır, daha doğrusu kendini kandırmadır"

Editör: Duha Sena Oskay