İstanbul Esenyurt Meydanında yapılan protestoda konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobani Davası'nda ceza verilen Selahattin Demirtaş ve Kürt siyasetçilere selam yolladı. Tuncer  Bakırhan, Kobani'nin IŞİD barbarlarına karşı kadınların, gençlerin, halkların ortak  mücadelesi olduğunu vurgulayarak, "Ekim devrimi neyse Kobani devrimi de odur. Kobani birileri için  kumpas davası olabilir, bizim için Kobani özgürlüktür!" dedi.

"Bir gün mutlaka Esenyurt Meydanında Selahattinlerle Figenlerle birlikte miting yapacağımız günler uzak değil" diyen Bakırhan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Kobani direniştir, IŞİD barbarlığına karşı dünya haklarını koruyan ve IŞİD barbarlığını oraya gömen kadınların halkların ortak mücadelesidir. Gericiliğin kalesinde, kadınların yok sayıldığı o coğrafyada Kobani büyük bir devrimdir. 1917 Ekim devrimi neyse Kobani de aynıdır. Onun için Kobani'yi yargılıyorlar. Kürt, Türk ve Alevi gençleri Kobani'de kendi topraklarını ve geleceğini savunduğu için Kobani'yi yargılıyorlar. Birileri için Kobani kumpas davası olabilir ama bizim için özgürlüktür, direniştir.

AKP, 7 ilde yeni il başkanlarını belirledi AKP, 7 ilde yeni il başkanlarını belirledi

Bakırhan sözlerine şöyle devam etti:

Şimdi sizlere soruyorum. Kobani'deki bu devrimci duruş gibi bizlerde sahada, meydanda birlikte onurlu duracak mıyız? Size kurban oluyorum, sizin 'evet' diyen dillerinize şükranlarımı sunuyorum. Kobani kumpas davasında kaybeden AKP-MHP-JİTEM ittifakı oldu. Kobani'de yaşamını yitiren gençler kazandı. Kobanili kadınlar kazandı. Bu JİTEM ittifakını göndereceğiz. Çok iktidar gördük. Çok cumhurbaşkanı, başbakan gördük. Zulüm uygulayan çok iktidar geldi geçti. Hiçbirinin adını hatırlamıyoruz ama direnenlerin adını hatırlıyoruz. Direnenler tarihin onurlu sayfalarında yerini alacak. Direnenlere, mücadele edenlere, baş eğmeyenlere selam olsun.