İngiltere'de yaşayan Jonathan Betts isimli bir tesisatçı, 200 yıldan daha eski bir kır evine tesisat sorunlarını çözmek için gitti.

Milliyet'ten Betül Yasemin Keskin'in haberine göre, 36 yaşındaki adam işe banyodan başladı. Klozet ve zemin kaplamasını söktükten sonra alt zeminin büyük ölçüde çürümüş olduğunu fark etti. Tatilde olan ev sahiplerine ise toprağı kazması gerektiğini bildirdi. Ev sahiplerinden onay gelir gelmez işe koyuldu ve banyo zemininin toprağını kazdıkça kazdı.

Tesisat problemine asıl neden olan sorunu bulmayı uman Jonathan'ın eline bir şey çarptı. Eline çarpan şey tam olarak bir kemikti. Topraktan elini çıkarttığında avucunun içinde bir çene kemiği tutuyordu. Jonathan toprağı kazdıkça kazan Jonathan'ın bulduğu kemikler neredeyse 20'ye yaklaştı. 

Topladığı kemikleri incelediğinde özellikle çene kemiğinin yapısından yola çıkarak kemiklerin bir insana ait olmadığını bir hayvana ait olabileceğini düşünen Jonathan, bunun bir köpeğe ait olduğuna neredeyse emindi ancak kemikler üzerinde yaptığı uzun süren araştırmalar o kemiklerin bir domuza ait olduğuna işaret etti. 

KEMİKLERİN GİZEMİ ÇÖZÜLDÜ

Bulduğu kemikleri ev sahibine anlatan Jonathan, ev sahiplerinden asıl cevabı aldı. Ev sahipleri çok uzun yıllar önce tam da orasının bir domuz çiftliği olduğunu, hemen yanında da bir mezbaha olduğunu söylediler.

Dereköy’deki dev etçil çekirge şaşkına çevirdi Dereköy’deki dev etçil çekirge şaşkına çevirdi

Olayın ardından tesisatçı sosyal medya hesabında, "Her gün işteyken banyo zemininin altında bir yığın kemik bulmayı ummuyorum. 20 yılı aşkın süredir sektörün içindeyim ve daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim" açıklamasını yaptı.