Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Aleksei Erkhov, ‘Ben Vladimir Putinkitabının Türkçe halini Ankara’daki Rus Evi’nde düzenlenen duygu yüklü bir konuşmayla kamuoyuna tanıttı.

İBB, SGK’ya olan borcunu açıkladı İBB, SGK’ya olan borcunu açıkladı

Putin’in yaşamından kesitler sunan değişik zamanlardaki konuşma ve makalelerinin derlendiği kitap, Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsünde çalışan tarihçi Prof. Dr. Mehmet Perinçek tarafından yayına hazırlandı. Kitap tanıtımında St. Petersburg Devlet Üniversitesi Çağdaş Türkiye ve Rusya-Türkiye ilişkileri Araştırmaları Merkezi Direktörü Prof. Dr. Apollinaria Avrutina da Rusya Devlet Başkanı Putin’in hayatına ilişkin Türkçe sunum yaptı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov, kitabı Türkiye kamuoyuna tanıtırken yaptığı konuşmada kitabın hazırlanmasının uzun zaman aldığını, Başkan Putin’in konuşmalarını makalelerini titizlikle seçtiklerini belirtti. Erkhov  “Bugün gururluyum çünkü bu kitabın yayınlanmasına az da olsa katkıda bulundum” dedi.

“Rusya'da hayatınızda ilk kez bir şey yaparsanız bir dilek tutabilirsiniz ve bu kesinlikle gerçekleşir. Bunu açıklayabilir ya da yoksa saklı tutabilirsiniz” diyen Büyükelçi Erkhov, kendi tuttuğu dileği şöyle açıkladı:

“Bugün hayatımda ilk kez burada Rus Evi'nde Devlet Başkanımın konuşmalarından ve makalelerinden oluşan bir derlemeyi sunuyorum. Bir dilek tutuyorum ve bunu saklamayacağım. İkili ilişkilerimizin başarıyla gelişmesini arzusu ediyorum. Rus ve Türk halkları arasındaki dostluk güçlensin, iş birliğimiz pekiştirsin.”