Resmi Gazete’de yayınlanan ilanla Türkiye ile Ruanda Cumhuriyeti arasında yapılan turizm işbirliği anlaşması yürürlüğe girdi.

Anlaşmaya göre, iki ülke turizm sektöründe yatırım ve girişimleri teşvik etmek amacıyla turizm alanında faaliyet gösteren profesyonellerin ve diğer kurumların faaliyetlerini geliştirip destekleyecek. Ayrıca iki ülke de ülkelerindeki yatırımcıları turizm yatırım olanakları konusunda bilgilendirecek.

İki ülke seyahat yazarları, gazeteciler, film ekipleri, tur operatörleri, havayolu temsilcileri ve kamu organları için tanıtım gezileri düzenleyerek turizm pazarlaması konusunda işbirliği yapacak. her iki ülkede turizm potansiyellerini ve gezilecek yerleri tanıtan festival ve etkinlikler iştirak edecek.

Öte yandan iki ülke de turizm eğitimi alanında bilgi alışverişinde bulunarak mesleki turizm eğitimi konusunda uzman kişilerin deneyimlerinden yararlanacak, konaklama, yeme-içme işletmelerinde çalışan personele yönelik mesleki turizm eğitim programları konusunda işbirliği yapacak.

Anlaşmaya göre Türkiye ve Ruanda, turizm alanında bilgi ve istatiksel veri paylaşımdan bulunacak ve turizm tesislerinin niteliğinin geliştirilmesi ve standardizasyonu konusunda deneyimlerini paylaşacak.

'İSTANBUL'A 66 UÇUŞ VAR' İDDİASI

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı yaptığı paylaşımlarda şu iddialara yer verdi:

- Normalde üzerinden uçak bile geçmeyen Ruanda'dan, pazar günü 5 uçak Ruandalı Türkiye'ye getirilecek. Ayıp olmasın diye İngiltere'den direkt uçuş yerine Ruanda aktarmalı getiriyorlar. Pazar günü Ruanda'dan Türkiye'ye sadece THY'den 5 uçak geliyor.
Diğer firmalar ile birlikte Ruanda'dan İstanbul'a pazar günü 66 adet uçuş var.

İNGİLİZLER GÖÇMENLERİ BİR AY ÖNCE YOLLADI

İYİ Partili Kürşad Zorlu da konuyu Meclis gündemine taşındı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Zorlu "Türkiye ve Ruanda arasında turizm alanında işbirliği anlaşması onaylandı. İngiltere yakın zamanda Ruanda ile bir antlaşma yapmış ve ülkeye gelenlerin statüsü belli olana kadar Ruanda'da kalması kararlaştırılmıştı. Bugün Ruanda'nın nüfusunun önemli bir kısmı komşu Tanzanya ve Uganda'dan aldığı mültecilerden oluşuyor, bunların yanında İngiltere ile yapılan anlaşmaya istinaden 1 Mayıs 2024 itibariyle ilk düzensiz göç kafilesi İngiltere'den Ruanda'ya gönderildi" ifadelerini kullandı.

Olimpiyatları tehdit eden viral 'Hamas' videosunun arkasında kim var? Olimpiyatları tehdit eden viral 'Hamas' videosunun arkasında kim var?

Kaynak: HABER MERKEZİ