Rusya Devlet Başkanı Putin, parlamentonun alt kanadı Duma ile üst kanadı Federasyon Konseyi'nden oluşan Federal Meclis'te yıllık konuşmasını gerçekleştiriyor.

HEDEFLERİ VURABİLECEK SİLAHLARA SAHİBİZ AMA SALDIRMAYACAĞIZ" 

Birçok ülkede çatışmaları kışkırtan Batı'nın Rusya'nın Avrupa'ya 'saldırma' niyetinde olduğunu iddia ettiğine dikkat çeken Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yabancı ülkeler vurulması gereken 'hedefleri' kendileri seçiyor ve Ukrayna'ya asker göndermekten de bahsetmeye başladılar. Müdahalede bulunan ülkelerin karşılaşacakları sonuçlar çok trajik olacak. Onların topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlara sahibiz. Ama Batı, Rusya'nın Avrupa'ya saldıracağını söylüyor. Rusya Avrupa'ya saldırmayacak. Bu bir saçmalık. Bayağı yalan söylüyorlar"

Halk sokağa döküldü: Turistlere tepki büyüyor... Halk sokağa döküldü: Turistlere tepki büyüyor...

RUS ORDUSU SAVAŞ DENEYİMİ KAZANDI

Rus ordusunun özel askeri operasyon sırasında muazzam bir savaş deneyimi kazandığına da vurgu yapan Putin, silah arkadaşlarıyla birlikte insanların değerini bilen ve görevlerini yetkin bir şekilde yerine getiren komutanlar kadrosu yetiştiğini belirtirken, “Nerede sorun yaşadığımızı görüyoruz, ne yapılması gerektiğini anlıyor ve çalışmaya devam ediyor”dedi.

Geçen dönemlerdeki Federal Meclis konuşmasında sözünü ettiği yeni teknoloji silahların askeri operasyonda aktif bir şekilde kullanıldığını da kaydeden Putin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 

“Bu operasyonla birlikte Rus Silahlı Kuvvetlerinin savaş kabiliyeti kat kat artmıştır. Tüm yönlerde birlikler güvenle ilerlemekte ve toprakları özgürleştirmektedir. Kinjal ve Tsirkon hipersonik füze sistemleri halihazırda savaşta aktif olarak kullanılmaktadır. Avangard kıtalararası balistik füze birimleri ve diğer yeni teknoloji tüm silahlarımız savaş görevindedir. Güvenilirliği teyit edilen bu silahlarla birlikte stratejik nükleer kuvvetler de hazır durumdadır”

Putin, bu savaşı başlatanın Rusya olmadığını yeniden hatırlatırken, ancak Nazizmi ortadan kaldırmak ve Rusya’nın egemenliğini korumak için her şeyi yapacaklarını da tekrarladı.
 

Editör: Duha Sena Oskay