CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Genel Kurulu'nda karar okunarak milletvekilliği düşürülen Gezi Davası hükümlüsü Can Atalay için yaptığı açıklamada, "Bütün Türkiye'ye sesleniyoruz. Anayasa'nın yok demek Mesaj söylenmeli. sayarlar. Malımızın, güvencemizinsi Anayasa' dadır. Polisin yetkili Anayasa'dadır. Askerin yetkili Anayasa'dadır. Ordunun yetkili Anayasa'dadır. Anayasa olmazsa devlet olmaz. Anayasa'yı yok sayanlar bugün Can Atalay'a, Hatay'a aşıkların sana tehdididir. Bu darbe girişimine karşı direneceğiz, Bu mücadelede hepsi direnmeye, mücadeleye ve bu darbe girişimine karşı pozisyon almaya, tepkiden ayrılmaya davet ediyoruz" dedi.

Bakan Tekin'den Türkiye'deki Fransız okullarına ilişkin açıklama Bakan Tekin'den Türkiye'deki Fransız okullarına ilişkin açıklama

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay Durumu, Gezi davasında 18 yıl hapis mahkûm edildiğine ilişkin kararın TBMM Genel Kurulu'nda bugün okundu. Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi için Yargıtay'ın aldığı kararın okunmasından önce CHP'nin kapalı oturum talebi kabul edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin iki kez bu konuda hak vermesine rağmen Genel Kurul'da Can Atalay kararı okunarak milletvekilliği düşürüldü hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Genel Kurul tarafından yönetilen TBMM Başkanı Bekir Bozdağ'a karar verildi, okunan sırada anayasa kitapçığı başlatıldı.

Gezi Davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliği, Adalet Yargıtay kararının bugün TBMM Genel Kurulu'nda okutulmasıyla düşürüldü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X hesabından ilgili videolu paylaşım yaptı. Özel'in açıklaması şöyle:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeyiz. Dakikalar öncesinde Genel Kurul'da Can Atalay seçimi okundu ve Hatay'daki üye üyelerin milletvekilliği düşürüldü. Bu Anayasa Mahkemesi'nin iki kararına rağmen yapıldı. Anayasa Mahkemesi'nin kararına alt mahkemenin direnmesi işlenmedi, direndiler.

"MECLİS'E VE MİLETE AYAR VERİYORLAR"

Bu okuttuğu kararda Meclis'e ayarlıyorlar, millete ayarlıyorlar. Meclis Başkanı'na bu karar hala hayır okutmuyor diyorlar. Ve böyle bir karar okutuldu. Meclis Başkanı demiş ki aman ben dışarıdayken oktun bu karar. Bekir Bey'e yetki vermiş, Bekir Bey vekalet ederken kararı okutmuş. Güya bu ayıptan bu rezaletten kendini kurtaracak. Tam siyasi bir devekuşu. Başını Birleşik Arap Emirlikleri'ne gömce bu yapılan büyük hukuksuzluk, Meclis'e saygısızlık, sana saygısızlık görmemiş mi oluyorsun? Başın BAE'de ama bütün gövdenle bu saray rejiminin içindesin, parçasının ve ona kendini de kullanıyorsun, Meclis'i de ezdirtiyorsun. Burada elbette baş sorumlu sarayda oturan, buttün yetkileri kendisine toplayan, Anayasa'yı kendisi için önce ihlal eden, sonra Anayasa'yı OHAL şartlarında kendine uyduran birinin yargıyı da kontrol etmesidir. Anayasa Mahkemesi bunun geçişini ama bunun geçişini veranlar Yargıtay'dır, AK Partili yöneticileridir ve en büyük sorumluluk sahibi Meclis Başkanı'nın ta kendisidir.

"ANAYASA'NIN YOK SAYILMASININ SÜRDÜRÜLMESİ YOK SAYILMASI"

Bütün Türkiye'ye sesleniyoruz. Anayasa'nın yok sayılması, anayasanın yok sayılmasıdır. Bugün bir maddeyi yok sayanlar, sonradan sonraki maddeyi yok sayarlar. Malimizin, canımızın güvencesi Anayasa’dadır. Polisin yetkisi Anayasa'dadır. Askerin yetkisi Anayasa'dadır. Ordunun yetkisi Anayasa'dadır. Anayasa olmazsa olmaz durum olmaz. Anayasa'yı yok sayanlar bugün Can Atalay'a, Hatay'a ama yaşatmayacak sana tehdittir. Bu darbe giroşiminin karşısında Anayasa'yı korumak onun vatandaşının vatandaşlık görevidir. Direneceğiz, mücadele edeceğiz. Bu mücadelede tüm direnmeye, mücadeleye ve bu darbe giroşimine karşı pozisyon almaya, tepkiden ayrılmaya davet ediyoruz.”