6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar gören Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından yapılacak İBB Emekçileri Lisesinin temel atma törenine katılan Özel, konuşmasına, depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek başladı.

Deprem sürecinde tüm Türkiye'nin seferber olduğunu, CHP örgütü olarak da ilk andan itibaren bölgede bulunduklarını belirten Özel, şöyle konuştu:

"Bugün 28. Dönem milletvekillerimizin tamamı yine deprem bölgesindeler. 973 ilçemiz gece deprem saatinde ışıklarını açtılar, 81 ilde 973 ilçede CHP'liler saygı duruşunda bulundu, anma programındaydılar. Bu tip olayların anılması, unutulmaması, hatırlanması ve bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenlerin düşünülmesi, üzerimize düşen ödevlerin hatırlanması ve paylaşılması için son derece önemli. Biz ilk günden itibaren bu meseleyi, siyasetin gündemi içine alarak onu istismar etmekten özellikle geri durduk. Elbette depremdeki can kayıpları fevkalade politik ve siyasi meselelerdir çünkü siyaset öncelik belirleme işidir. Siz önceliğinizi bir kentin rantını aktarmaktan yana mı kullanıyorsunuz yoksa o kenti dirençli hale getirmek için mi kullanıyorsunuz?"

AKP, 7 ilde yeni il başkanlarını belirledi AKP, 7 ilde yeni il başkanlarını belirledi

Özgür Özel, deprem sonrası yapılan konutlara değinerek, şöyle konuştu:

"Konut vadettiler, '650 bin konut olacak, bir yılda vereceğiz' dediler. 15 Mart gelince '650 bin konutun 319 binini bir yılın sonunda vereceğim' dedi. Sözü 319 bin konut, bugün itibarıyla bir yıl bitti, 18 bin 19 konut vermiş durumda. Bugün verilen konut sayısı, toplam konut ihtiyacının yüzde 2,7'si. Kendisinin '2 ay içerisinde 75 bin konut vereceğim' sözü doğru bile olsa ihtiyaç olan konutların sadece yüzde 5,6'sını teslim etmiş olacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'daki konuşmasına ilişkin Özel, "'Bana oy vermediğiniz için size hizmet etmedim, vermezseniz yine etmeyeceğim' diyerek, dünya siyasi tarihinin en utanç verici şantajını milletimizin yüreğine, vicdanına havale ediyorum. Yazıklar olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA