CHP'den 10 maddelik çağrı: Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir CHP'den 10 maddelik çağrı: Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir

Helikopter kazası sonrası hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın yanında olduklarını göstermek adına bir günlük milli yas ilan edildiğini açıkladı. Bu kararın sonrasında ise Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce sosyal medya hesabından bu karara ilişkin eleştirisini paylaştı.

İnce şu sözleri kaydetti: 

"2023 depreminden sonra KKTC, Kosova, Bangladeş, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya yas ilan etti, İran etmedi. 2014 Soma faciasından sonra KKTC ve Pakistan yas ilan etti, İran etmedi. 2015’te Süleyman Demirel öldü, etmedi. 1993’te Turgut Özal görevi başında öldü, etmedi. İran sadece kendi kayıpları için yas ilan etti. Başka ülkelerde olan biten hiçbir olayda yas ilan etmedi. Milli yas, gerçekten halkın büyük bölümü tarafından yas tutulacak durumlarda ilan edilmelidir, Şahsımın kafasına göre değil!"