Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti. 

Olayda 100'ün üzerinde kişi hayatını kaybederken, saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist yakalanmıştı.

İsrailli bakanlardan Filistin topraklarında "egemenlik" çağrısı İsrailli bakanlardan Filistin topraklarında "egemenlik" çağrısı

IŞİD üyesi olduğu belirlenen teröristlerden birisi 4 Mart'ta Türkiye'den geldiğini söylemişti. Rusya devlet medyası, yakalanan saldırganlardan birinin gözaltına alındığı görüntüleri ve yapılan sorguyu yayınladı. 

Sözcü'nün aktardığına göre, Rus haber ajansı RIA Novosti tarafından yayınlanan görüntülerde bir asker postalının üzerine yüzüstü yatırılan saldırgan kendisi hakkındaki soruları yanıtlıyor. 

Adının daha sonra Şemseddin Fariddun olduğunu açıklayan ve 17 Eylül 1998'de dünyaya geldiğini belirten adamın Türkiye'den Rusya'ya geldiği kayıtlara geçti. 

Fariddun, bir çevirmen aracılığıyla sorulara yanıt verirken asker, "Türkiye'de ne yaptın" diye sorunca, "Türkiye'de belgelerimin süresi doldu ve ben de sınırı geçip buraya geldim" diyor. Rus medyası teröristin bahsettiği belgelerin pasaport olduğunu aktardı. Teröristin 4 Mart'ta Türkiye'den Rusya'ya uçtuğu da aktarıldı.

Terör örgütünün kendisine Telegram'dan ulaştığını ve Telegram üzerinden bazı eğitimler aldığını söylerken Fariddun, "Biz para için insanları vurduk" dedi. Fariddun, 1 milyon ruble yani yaklaşık 10 bin 800 dolar için anlaştıklarını fakat paranın yarısını alabildiklerini söyledi.