Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart akşamı "Crocus City Hall" konser salonuna düzenlenen terör saldırısının yankıları sürüyor.

Trump, suikast girişimi sonrası İran'ı tehdit etti: "Haritadan sileriz" Trump, suikast girişimi sonrası İran'ı tehdit etti: "Haritadan sileriz"

Saldırıyı düzenledikleri suçlamasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 4'ü, Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

"Organize bir grubun üyesi olarak ölümle sonuçlanan terör saldırısı gerçekleştirme" ile suçlanan şüpheliler, ayrı ayrı salonlarda hakim karşısına getirildi.

Görülen duruşmada saldırıyı gerçekleştiren sanıkların tümü suçlamaları kabul etti.

Şüpheliler Tacikistan vatandaşları Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'un 22 Mayıs'a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verildi.

YÜZLERİNDEKİ ŞİŞLİKLER DİKKAT ÇEKTİ

Sanıklardan sorgusu sırasında kulağı kesildiği öne sürülen Saidakram Raçabalizod’un sol kulak kısmının sargı beziyle kapatıldığı görüldü.

Diğer sanık Muhammedsobir Fayzov ise duruşma salonuna sedyeyle getirildi.

Tüm sanıkların çatışma veya sorgusu sırasında ağır yaralandığı ve bitkin olduğu görülürken tümü Tacikistan uyruklu olan ve Rusça bilmeyen bazı sanıklar için tercüman kullanıldı.

Editör: Duha Sena Oskay