Popşoi, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2024'te, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Zorlu zamanlarda ADF gibi platformlara bölgenin ve dünyanın ihtiyaç duyduğunu belirten Popşoi, "Birçok ülkeden liderleri ve bakanlarını bir araya getirerek tartışmasını, çözüm bulmasını ve umut ediyorum ki halklarına ve bölgeye fayda sağlayacak bu çözümleri uygulamasını sağlıyor" diye konuştu.

Popşoi, Gazze'de yaşanan acının kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Biden'ın çekilme kararını dünya liderleri nasıl karşıladı? Biden'ın çekilme kararını dünya liderleri nasıl karşıladı?

"Uluslararası hukuka güçlü bir bağlılığımız var. Bölgemizde barış ve istikrar görmek istiyoruz. Uluslararası hukuka saygı duyulmalı. Bu acıya son verilmeli, tüm mağdurlar artık acı çekmemeli. Aynı zamanda tüm kaçırılanlar serbest bırakılmalı. Tüm bunların hepsi uluslararası hukuka göre olmalı"

Türkiye ile Moldova arasındaki ilişkilere dair Popşoi, "Türkiye'yle harika ikili ilişkilerimiz var. En üst düzeyde mükemmel temaslarımız var" ifadelerini kullandı.

Popşoi ayrıca Moldova Başbakanı Dorin Recean'ın da ülkesi adına ADF'ye katıldığını anımsattı.

Kendisinin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştüğünü aktaran Popşoi, çok güçlü temele dayanan ikili bir gündem oluşturduklarını anlattı.

Popşoi, iki ülke arasında siyasi, ekonomik ve güvenlik alanlarında ilişkileri geliştirdiklerini ve bunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin daha görünür olmasını istiyoruz. Türkiye'yi, vizyonunu ve bölgede istikrar ve etkileşimi artıran barış aktörü olarak katılımını takdir ediyoruz. Türkiye'yle daha fazla işbirliği yapmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan'ı Moldova'ya davet ettiğini kaydeden Popşoi, böylece Moldova ve Türkiye halklarının yararına olacak şekilde ilişkileri daha güçlü ilerletmeye devam edebileceklerini söyledi.

Kaynak: AA