MİT, 23 Nisan etkinliği kapsamında 5-14 yaş arasındaki çocuklardan “güvenlik, istihbarat ve gizli ajan kelimeleri odaklı mektuplar ve resimler istemişti.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, çocukların mektupları MİT tarafından paylaşıldı.

Mektubuna “Saygı Değer Devlet Baba, ellerinden öperim” diye başlayan Zeynep, “Teşkilat” dizisini çok sevdiğini ancak babası uykuya gönderdiği için dizinin sonunu kaçırdığını belirterek, “Lütfen babama söyleyin dizinin tamamını izlememe izin versin” diye yardım istedi.

"GİZLİ AJAN GİBİ ANNEMİ TAKİP EDİYORUM"

Küçük Hinanur ise, annesi ile arasında geçen ajanlık macerasını şu sözlerle anlattı:

"Ben geceleri annem olmadan uyuyamıyorum. Uyuduktan sonra gizli ajan gibi annemi takip ediyorum gizli gizli. Beni uyuttuktan sonra ne yapıyor, ne yiyor, kimle konuşuyor. Ama genelde annem beni yakalıyor ve geri hemen yatırıyor."

BND Prensesi Ellinor Zeino'nun yeni görevi Ankara! BND Prensesi Ellinor Zeino'nun yeni görevi Ankara!

MİT BAŞKANI DA ÇOCUKLARA MEKTUP YAZDI

MİT açıklamasında İbrahim Kalın’ın çocuklara cevap olarak yazdığı mektup da paylaşıldı. Kalın mektubunda,  “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bu özel gün için gönderdiğin mektup ve resimleri çok beğendim. Resimler harika olmuş. Mektubunda çok güzel ifadeler var. Bizi, ülkeminizi ve Teşkilatımızı çok güzel anlatmışsın. Seni tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.