Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Ankara-Kahire normalleşme süreci kapsamında Türkiye'ye geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile İstanbul'da bir araya gelen Şükri, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. 

Şukri, "Tabii ki bu karşılıklı ziyaretler çok önemli. Özellikle kısa süreler içerisinde bu güzel şehir İstanbul'a gelmiş bulunuyoruz. Son devlet başkanlarımız arasındaki görüşmelerin direktifleri çerçevesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için bu görüşmelerimizi yaptık. Özellikle bölgede güvenlik ve istikrarın gerçekleşmesi için çok önemli. Görüşmelerimiz dostane bir atmosfer içinde yapıldı. İkili ilişkilerimizi görüştük. Bu siyasi ilişkileri, ekonomik ve kültürel, güvenlik alanında da aynı şekilde yüksek düzeylere çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün bunlar da tabii ki daha fazla iş birliği getirecektir, bölge için yarar sağlayacaktır. Bölgenin güvenlik ve istikrarına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Biden'ın çekilme kararını dünya liderleri nasıl karşıladı? Biden'ın çekilme kararını dünya liderleri nasıl karşıladı?

Gazze'deki son durum hakkında konuşan Şukri, "Önemli olan biri an önce ateşkesin sağlanması ve Filistin halkının ihtiyaç duyduğu insani yardımların ulaştırılması. Zorla göç ettirilmiş durumdalar. Bunlar mutlaka ele alınmalı. Çok önemseyerek ele alıp yerlerine dönmelerini sağlamak lazım. Filistin devletinin 67 sınırları içerisinde kurulması ve başkentinin de Doğu Kudüs olması çok önemli. Bu tabii ki çatışmalar, anlaşmazlıklar, bu şiddet sürmemeli. Uluslararası kamuoyu da aynı şekilde aksettirildi. Bu devam ettiği sürece bütün bölgeye etkileri yansımaktadır" dedi.

Şukri ayrıca Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin yakın zamanda Türkiye'ye geleceğini duyurdu.