2024 Bank of America Homebuyer Insights Raporu, ev sahibi olma yönündeki bu potansiyel değişimin, halihazırda demografik değişiklikler geçiren bölgelerdeki evlerin mevcudiyeti üzerinde baskı oluşturabileceğini vurgulamaktadır.

Mehmet Şimşek: Türkiye'de asgari ücret düşük değil Mehmet Şimşek: Türkiye'de asgari ücret düşük değil

Bank of America'nın dahili verilerine göre, Kuzeydoğu ve Batı bölgelerindeki birçok kentsel alan 2024'ün ilk çeyreğinde nüfus düşüşü yaşadı. Öte yandan, ülkenin Güney bölgesi, bazı şehirlerin genişlemesi ve diğerlerinin nüfus düşüşü yaşaması ile farklı eğilimler gösterdi.

İnsanların yer değiştirmesi konutların mevcudiyetini etkilemiştir ve Güney bölgesindeki kiralık konut piyasasının artan konut talebini destekleyip destekleyemeyeceği belirsizliğini korumaktadır.

Anket, banliyö bölgelerindeki evlerin giderek daha fazla tercih edildiğini ve Teksas ve Florida'nın bazı bölgeleri gibi belirli bölgelerdeki mevcut nüfus artışı eğiliminin devam edebileceğini göstermektedir. Bu demografik değişim öncelikle ev kiralama eğiliminde olan genç bireyleri kapsamaktadır.

Ancak Homebuyer Insights Raporu, bu genç kiracıların önemli bir kısmının önümüzdeki beş yıl içinde ev sahibi olmayı hedeflediğini ortaya koymaktadır.

Kiracılıktan ev satın almaya doğru beklenen bu geçiş, Güney bölgesindeki büyük şehirlerin değişen talepleri karşılamak için konut arz stratejilerini ayarlamaları gerekeceğini göstermektedir. Bu genç gruplar yaşlandıkça, ev sahibi olma arzusunun artması muhtemeldir ve bu da yeterli ve uygun fiyatlı ev arzını sağlamak için konut politikalarının ve inşaat planlarının yeniden değerlendirilmesini gerektirecektir.