İstanbul'daki bir sitenin asansörüne giren kediyi tekmeleyerek öldüren cani İbrahim Keloğlan'ın kediyi vahşice dövdüğü görüntüler ortaya çıkmıştı.

İbrahim Keloğlan, görüntülerin ortaya çıkması üzerine polise şikayet edildi. Gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan Keloğlan hakkında dava açıldı. Savunmasında olay günü moralinin bozuk olduğunu söyledi, ilk önce kedinin ona saldırdığını iddia etti.

“STRESLİ OLDUĞUM İÇİN ÖLDÜRDÜM”

Kediyi öldüren İbrahim Keloğlan, Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerince Sarıyer’deki bir AVM’de yakalanarak gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemede adli kontrolle serbest bırakılan Keloğlan’a üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçen günlerde hâkim karşısına çıkan İbrahim Keloğlan, “Benim de bir kedim var. O gün aşırı stresli ve yorgundum. Kafamda eşimin beklediği hamilelik testi vardı. Eve gittiğimde eşim bana ‘Çocuğumuz olmayacak, gerekirse motivasyon için ikinci bir kedi sahiplenelim’ dedi. Çok üzüldüm. Asansörde kedi gördüm. Ayağımla yere vurup kovmak istedim. Attığı pençe ile beni yaralayınca kendimi tamamen kaybettim. Sonrasında yaptıklarımı kesinlikle nasıl yaptığımı bilmiyorum. Kediye tekme attım, kovaladım. Herkesten çok utanıyorum” diyerek kendisini savundu.

Mahkeme, Keloğlan’a 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ceza iyi hal indirimiyle 1 yıl 3 aya düşürüldü ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

MSB: Göktürk-1, Kıbrıs’taki kardeşlerimizi gururla selamlıyor MSB: Göktürk-1, Kıbrıs’taki kardeşlerimizi gururla selamlıyor

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI!

Keloğlan'nın hükmü açıklandıktan sonra sosyal medyadaki hayvanseverlerden tepki gecikmedi. Cani adamın cezasını yeterli bulmayan sosyal medya kullanıcıları "#ibrahimkeloğlantutuklansın" hastagi ile çalışma başlattı. X'de ilk sıralarda olan gündem için kamu kurumlarının tepkiye karşı cevabı bekleniyor.

Editör: Duha Sena Oskay