Türkiye'nin dev havayolu şirketi resmen iflas etti Türkiye'nin dev havayolu şirketi resmen iflas etti

Çanakkale Biga'da 16 Şubat'ta boşanma aşamasındaki Saliha Gizem Yıldızhan'ı öldürüp kendisine yardım eden kardi Yağız Yıldızhan'la birlikte gömen Fırat Yıldızhan'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Katil, Saliha Gizem Yıldızhan'ı nasıl boğdunu anlatırken, "Saliha'nın nabzı atıyordu. Ancak ölmesini istediğim için hastaneye götürmedim. Bir müddet sonra öldüğünü fark ettim" dedi.

DHA'nın haberine göre Fırat Yıldızhan bir süredir ayrı yaşadığı, boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ın Lapseki ilçesindeki evinin önüne geldi. Fırat Yıldızhan, Saliha Gizem'i otomobil ile alıp, Biga istikametine doğru yola çıktı. İkili arasında tartışma çıktı. Fırat Yıldızhan, ilk eşinden 2 çocuğu olan Saliha Gizem'i boğdu. Yıldızhan, daha sonra cesedi Biga ilçesi Çavuşköy mevkisindeki bir hafriyat alanına gömdü. Saliha Gizem'den haber alamayan yakınları, durumu polise bildirdi.

SUÇUNU İTİRAF EDİP, CESEDİ GÖMDÜĞÜ YERİ GÖSTERDİ

Çalışma başlatan polis, Saliha Gizem Yıldızhan'ın Lapseki'de bir otomobile binip, Fırat Yıldızhan ile ilçeden ayrıldığını belirledi. Harekete geçen ekipler, şüpheliyi yakaladı. Yıldızhan ifadesinde; cinayeti itiraf edip, cesedi gömdüğü yeri gösterdi. Bölgede inceleme yapan polis ekipleri, 18 Şubat'ta Saliha Gizem'in cansız bedenine ulaştı. Polis, cesedi gömerken Fırat Yıldızhan'a yardım ettiği ileri sürülen kardeşi Yağız Yıldızhan'ı da gözaltına aldı. Cenaze otopsi için Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi'ne gönderilirken, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kardeş tutuklandı.

Editör: Duha Sena Oskay