Ünlü yönetmen Stephen Gaghan, "Kara Şövalye" filminde "Joker" karakterine hayat veren Heath Ledger'ın trajik ölümüne ilişkin yeni bilgiler paylaştı.

Sputnik'in aktardığına göre, Ölümünden sonra vizyona giren 'Kara Şövalye' filminde canlandırdığı Joker rolüyle Oscar kazanan Ledger'ın hayranları arasında, yıldızın intihar ettiğini ancak bunun halktan gizlendiğini düşünenler de olmuştu.

Yapılan incelemeler, yaşamını yitirdiği dönemde 28 yaşında olan yıldız oyuncunun ölümüne karmaşık ilaç kombinasyonunun neden olduğunu ortaya çıkardı.

Rapora göre, Heath Ledger, depresyon tedavisinde kullanılan ilaçları ve uyku haplarını bir arada kullanmıştı. Akut zehirlenme sonrası bilincini kaybeden oyuncu, yaşama veda etmişti. 

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Heath Ledger ile bir kitap uyarlaması olan 'Blink: The Power of Thinking Without Thinking' filmini çekecek olan yönetmen Stephen Gaghan, geçen günlerde Malcolm Gladwell'in 'Development Hell' adlı podcast programında ünlü ismin trajik ölümüne ilişkin yeni bilgiler paylaştı.

Ledger'ın bu filmin senaryosu ile birlikte yatakta öldüğünü açıklayan yönetmen, bunun üzerine Heath'in babasının kendisini aradığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Türkmenistan ve Pakistan'ın Hindistan'a karşı Birliği Türkmenistan ve Pakistan'ın Hindistan'a karşı Birliği

"Heath'in cesedinin yanındaydılar. Filmin senaryosu onunla birlikte yatağın üzerinde, senaryonun uyarlandığı kitap ise komodindeydi. Sanırım benim numaram da senaryoda yazılıydı. Tahmin edebileceğiniz gibi babası şoktaydı ve senaryoda gördüğü numarayı aradı, neden bilmiyorum."

Gaghan, telefon geldiğinde eşi Minnie Mortimer ile birlikte havaalanında olduğunu söyleyerek, "Haberi aldığımda kelimenin tam anlamıyla yere yığıldım. Daha önce hiç gelmemiş bir şeydi bu. Ayaklarım tutmuyordu. Sadece 'Ne?' diye düşündüm. Sadece dinledim, dinledim ve dinledim. Çok ama çok üzücüydü. Ve hâlâ da üzücü" şeklinde konuştu.