Bu problemle uğraşan ülkelerden biri de Japonya. Ülkede hızla düşen doğum oranına karşı koymak için harekete geçen Tokyo Büyükşehir Hükümeti, bu yaz bir flört uygulaması yayınlayacak.

Dereköy’deki dev etçil çekirge şaşkına çevirdi Dereköy’deki dev etçil çekirge şaşkına çevirdi

Haber Global'in yaptığı habere göre, bir hükümet yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre bu uygulamanın amacı ülkenin azalan nüfusunun daha da azalmasını engellemek. Bunun için kent sakinlerini evliliğe ve aile kurmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir girişimin parçası olan uygulama bazı kurallarla birlikte kullanılabilecek.

Flört uygulamasında yer almak isteyen titiz bir doğrulama sürecinden geçecek. Yasal olarak bekar olduklarını kanıtlayan belgeleri sunmaları istenecek. Ayrıca evlenmeye istekli olduklarını teyit eden bir mektubu imzalamaları gerekiyor.

Belediyelerin sıklıkla çöpçatanlık etkinlikleri düzenlediği Japonya'da ayrıca uygulamayı kullanacak kişilerin yıllık maaşlarını da bildirmeleri gerekecek.

Tokyo hükümetinden bir yetkili "Evlenmek isteyen insanların yüzde 70'inin flört uygulamalarını kullanmadığını tespit ettik, onları birer eş bulabilmeleri için bu uygulamayı kullanmaya davet ediyoruz" dedi.

Editör: Ömer Faruk Altın