İngiltere’nin önde gelen yayınlarından Financial Times’ın Türkiye muhabiri Adam Samson, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu konu edinen bir yazı yazdı.

CHP'den 10 maddelik çağrı: Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir CHP'den 10 maddelik çağrı: Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir

Samson, “Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün bir resminin altında oturan İmamoğlu, tekrar İBB Başkanı seçildikten sonra ona başarı dileyen bir duayı dinlerken sessizce kendisi de dua etti” dedi.

İmamoğlu’nun bu görünüşünün çelişki içerdiğini düşünen Samson, bu çelişkili görüntünün İmamoğlu’na Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) oylarının da ötesine geçme imkanı verdiğini söyledi.

"MASASINDA HEM KUR'AN HEM DE NUTUK VAR"

İmamoğlu’nun masasında hem Kur’an’ın olduğunu hem de Nutuk’un olduğunu belirten Samson, İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu kaynaklarını kullanmasına rağmen İstanbul’u kazandığını vurgulayarak şunları yazdı:

“İmamoğlu önce 2019’da Türkiye’nin en büyük şehrinin kontrolünü eline aldı, şimdi de Erdoğan’ın en büyük rakibi ve potansiyel cumhurbaşkanı adayı olarak konumunu sağlamlaştırdı.”

İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciyken İmamoğlu’nun sosyal demokrasi ile tanıştığını yazan Samson, Dilek İmamoğlu’nun eşinin sosyal demokrasinin daha derin kanadına çektiğini belirtti.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA 

Financial Times’a konuşan İmamoğlu ise, “Bu hiçbir zaman sadece bir İstanbul seçimi değildi. Bu seçim Cumhurbaşkanı’nın kendini bir muhatap ilan ettiği bir seçime dönüştü” dedi.

İmamoğlu’nun siyasi danışmanı Necati Özkan da Financial Times’a konuştu. Özkan, İmamoğlu’nun seçimi kazanmasını şöyle değerlendirdi:

“İmamoğlu farklı bir dil konuşan, eşitlik hakkında konuşan, yaşam kalitesi hakkında konuşan, demokrasi hakkında konuşan genç bir insan olduğu için kazandı.”