KENDİ BAŞIMIZA KARAR ALMA ZAMANI

Merkür, temel anlamda nasıl düşündüğümüz, nasıl karar verdiğimiz, neleri okuduğumuz, nasıl algıladığımız, kendimizi nasıl ifade ettiğimiz ile ilgilidir. Artık Kova burcunda seyahat edeceğinden dolayı, bu konuları daha çok kova sembolizmi ile çalışacağına işaret eder.

Merkür kova burcunda seyahat ederken, teknoloji daha çok ilgimizi çekmeye başlar, bilimsel gelişmeler yakından takip eder, toplumsal konularda daha çok fikrimizi ifade etmek isteriz.

Yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurmak içinde güzel bir dönemdir. Sosyal ilişkilerimiz hareketlenir. Arkadaşlıklar kurup, bol bol arkadaşlarla vakit geçirip sohbet, muhabbet ortamını destekler.

Haberleşme ve iletişim, bilgi aktarımı ve paylaşımı fazlalaşır. Daha açık ve dürüst bir iletişim kurma eğiliminde olabiliriz. Bazen bu, alışılagelmişin dışında, biraz da şaşırtıcı olabilir. Hepimiz olaylara daha rasyonel, objektif, yenilikçi ve orijinal bir düşünce tarzları ile yaklaşmaya başlarız.

Haklara, eşitliğe, politik ve sosyolojik normlara daha fazla dikkat ederiz. Özgür düşünmek, özgürlüklerimize önem vermek isteriz. Kısıtlayıcı durumlar veya ilişkilerden uzaklaşma eğiliminde olabiliriz. Aynı zamanda, bu geçiş bizi daha bağımsız düşünmeye ve kendi başımıza kararlar almaya teşvik edebilir. Merkür'ün Kova burcundaki bu dönemi, genel olarak zihinsel uyanış ve sosyal bilinçlenme zamanı olarak düşünebiliriz.

Ev sahibi nereye şikayet edilir? İşte yüksek kira şikayet hattı... Ev sahibi nereye şikayet edilir? İşte yüksek kira şikayet hattı...

Yenilikçi fikirler ve özgürlük arayışı ön planda olurken, bu süreçte kurduğumuz iletişimler ve geliştirdiğimiz projeler geleceğe yönelik önemli adımlar olabilir. 

Sosyal ağlarda, sosyal medyada, siteler, web ağları aracılığıyla kendimizi anlatmak, tanıtmak ve yeni bağlar kurmak arzusu duyarız işin güzel tarafı tüm bunları gerçekleştirebilecek enerjimiz olur.

Editör: Duha Sena Oskay