24 yaşındaki Kiptum'un, Kenya'nın güneybatısındaki Kaptagat'ta seyir halindeyken aracının kontrolünü kaybettiği ve bir hendeğe düşmeden önce bir ağaca çarptığı bildirildi.

Kiptum'un antrenörü Gervais Hakizimana'nın da hayatını kaybettiği belirtilirken, kazada üçüncü bir kişinin daha hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Eski Kenya Başbakanı Raila Odinga, Kiptum'un hayatını kaybetmesine ilişkin, "Dünya rekortmeni ve Kenyalı atletizm ikonu, olağanüstü bir birey olan Kelvin Kiptum'u kaybetmenin yasını tutarken yıkıcı bir haber aldık. Antrenörü ile birlikte bu gece bir kaza sonucu trajik bir şekilde hayata veda ettiler. Ulusumuz gerçek bir kahramanın derin kaybının yasını tutuyor" dedi.

Penaltıyı kaçıran Ronaldo ağladı Penaltıyı kaçıran Ronaldo ağladı

Kenya Spor Bakanı Ababu Namwamba ise "Yıkıcı derecede mide bulandırıcı! Kenya özel bir cevherini kaybetti. Kelimeler kifayetsiz kalıyor" paylaşımında bulundu.

Öte yandan, Dünya Atletizm Başkanı Sebastian Coe, "Kiptum ve Hakizimana'nın yıkıcı kaybını öğrendiğinde şok olduğunu ve derin üzüntü duyduğunu" belirterek, "İnanılmaz bir miras bırakan inanılmaz bir atlet, onu çok özleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kiptum, Ekim ayında Chicago'da dünya rekoru kırmadan önce Nisan ayında Londra Maratonunu kazanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Kiptum'un, Eliud Kipchoge'nin eski derecesinden 34sn'lik bir farkla elde ettiği 2 saat 0 dakika 35sn'lik dünya rekoru Dünya Atletizm Birliği tarafından onaylandı. Kısa bir süre önce de Nisan ayında Rotterdam'da iki saatin altında resmi bir maraton koşan ilk atlet olmayı planladığını açıklamıştı.

Editör: Duha Sena Oskay