Eski Başkan Donald Trump'ın, yazar ve köşe yazarı E. Jean Carroll'ın açtığı hakaret davasının sonucuna kızgın olduğu bir sır değil. Bu davada Carroll, cezai ve diğer tazminatlar olarak doğrudan 83.3 milyon dolar kazandı.

Ancak Trump karar açıklanmadan çok önce de öfkeliydi; davayı sürekli olarak "cadı avının" bir parçası olarak nitelendiriyor ve bulduğu her fırsatta sosyal medya üzerinden Carroll'a yükleniyordu. Hatta kendi avukatları bir gün Carroll'ın hukuk ekibini öğle yemeğine davet ettiğinde öfke nöbeti geçirdiği bile söyleniyor.

Eski Başkan Donald Trump, bir gün E. Jean Carroll'ın hukuk ekibine öğle yemeği teklif etme cüretini gösteren avukatına öfkeyle bağırarak yasal belge ve evrakları masaya fırlattı.

1 New York Grand Jury Votes To Indict Former President Trump

George Conway Explains it All (to Sarah Longwell) adlı podcast'in Perşembe günü yayınlanan bölümünde Carroll'ın avukatı Roberta Kaplan, uzun süredir Trump'ı eleştiren biri olarak anılan Conway'e, eski başkanın bir gün herkesin öğle tatilinde çalışması yönündeki talebini reddettiğini söyledi.

Florida'daki Mar-a-Lago malikânesinde, New York merkezli dolandırıcılıkla ilgili bir başka dava için Trump'ın ifadesini alıyordu ki bu dava o zamandan beri düşmüştü. Trump öğle yemeği boyunca çalışmaları konusunda ısrar etti ve ifade vermenin de zaman kaybı olduğunu söylediği yasal işlemlerde "zaman kaybı" olarak nitelendirdi. Trump'ın pek de cömert olmayan öğle yemeği boyunca çalışma teklifini reddettiğinde Kaplan, "beyninde dönen çarkı görebiliyordum. Bunu neredeyse görebiliyordunuz

Habba, Trump'ın New York'taki her iki davasında da (hakaret davası ve Trump'ın ve Trump Organizasyonunun daha iyi krediler ve anlaşmalar sağlamak için net değerini şişirdiğini iddia eden sivil dolandırıcılık davası) Trump'ı temsil eden ateşli avukat Alina Habba da dahil olmak üzere Trump'ın kendi avukatlarının kendisini öğle yemeğine davet ettiğini ve tüm ekibine öğle yemeği vermeyi teklif ettiğini söyledi.

Habba, Trump'ın çok sinirlendiğini, öyle ki önündeki yasal belge ve kağıt yığınını kastederek "yığını alıp masanın diğer tarafına fırlattığını ve hışımla odadan çıktığını" söyledi. Birkaç dakika sonra da böyle bir şeyi teklif etmeye cüret ettiği için Habba'ya bağırıyordu.

Türkmenistan ve Pakistan'ın Hindistan'a karşı Birliği Türkmenistan ve Pakistan'ın Hindistan'a karşı Birliği

Kaplan'la yapılan röportaj, avukat Shawn Crowley ile birlikte geçen hafta E. Jean Carroll'un MSNBC'den Rachel Maddow'a verdiği ve Crowley'nin Trump'ı "huysuz bir çocuk" olarak nitelendirdiği röportajın ardından geldi ve her üçü de Trump'la gerçekten tanıştığınızda ve onu mahkemede gördüğünüzde televizyonda göründüğü kadar korkutucu olmadığını anlattı. Onu tehditkâr görünen ama aslında öyle olmayan hayvanlara benzettiler.

Trump, Carroll'ın 1996 yılında New York'taki bir mağazada iddia ettiği gibi ona asla tecavüz etmediğini savunmuş ve daha sonraki hakaret iddialarına karşı yorulmak bilmeden mücadele etmiştir, ancak boşuna  davayı ve ondan milyonlarca doları yine de kazanmıştır.

Editör: Duha Sena Oskay