Çin'in Hong Kong şehrinde çok uluslu bir firmada çalışan finans çalışanı, şirketin İngiltere merkezli finans müdüründen geldiği iddia edilen bir mesaj aldı.

Başlangıçta, "gizli bir işlemin gerçekleştirilmesi" gerektiğinden bahsedilen mesajın bir oltalama e-postası olduğundan şüphelenen çalışan, görüntülü görüşmeden sonra şüphelerini bir kenara bıraktı.

Görüşmeye katılan diğer kişilerin tanıdığı meslektaşlarına benzediğini ve seslerinin aynı olduğunu belirten çalışan, video konferans görüşmesinde şirketin mali işler müdürü sandığı dolandırıcıya 25 milyon dolar kaptırdı.

Sahte CFO'nun dahil olduğu dolandırıcılık, çalışan daha sonra şirketin merkez ofisine başvurduğunda ortaya çıktı.

Hong Kong polisinden yapılan açıklamada dolandırılan personelin, gerçek kişilerle görüştüğünü sandığı, fakat aslında deepfake teknolojisi ile hazırlanan sahte kişiler ile video görüşmesine katıldığı, ardından dolandırıcılık işleminin gerçekleştirildiği belirtildi.

Trump, suikast girişimi sonrası İran'ı tehdit etti: "Haritadan sileriz" Trump, suikast girişimi sonrası İran'ı tehdit etti: "Haritadan sileriz"

Başkomiser Baron Chan Shun-ching, şehrin kamu yayın kuruluşu RTHK'ya yaptığı açıklamada, "Video konferansta gördüğü herkesin sahte olduğu ortaya çıktı" dedi.