29 yaşındaki Noland Arbaugh, bir dalış kazası sonrası omuz altı felç geçirdi. Ancak, bu duruma rağmen, Neuralink cihazını kullanarak imleci hareket ettirdi ve dizüstü bilgisayarında satranç oynamayı başardı.

Dördüncü kez ertelendi:Astronotlar günlerdir Dünya'ya dönemiyor Dördüncü kez ertelendi:Astronotlar günlerdir Dünya'ya dönemiyor

Elon Musk, geçen ay deneklerin bilgisayar farelerini kontrol edebileceklerini duyurmuştu.

"BİR GÜN SONRA TABURCU OLDUM"

Arbaugh, X'te yayınlanan bir video sırasında, implant prosedürüne atıfta bulunarak "Ameliyat son derece kolaydı. Gerçekten bir gün sonra hastaneden taburcu oldum. Herhangi bir bilişsel bozukluğum yok" dedi.

UZUVLARINI KULLANAMAYAN HASTALARDA DENENİYOR

Neuralink, sadece düşünce yoluyla tüm elektronik cihazların kullanılmasını sağlamayı amaçlayan bir beyin çipi aracılığıyla ilerliyor.

Başlangıçta, yalnızca uzuvlarını kullanamayan hastalarda deneniyor.

Neuralink şirketi, nörolojik sorunlara çözümler üretmek için insan beyni ile bilgisayar arasında bağlantı kurmayı hedefliyor.

İnsan beynine yerleştirilen çipler, demans, Parkinson hastalığı ve omurilik zedelenmeleri gibi hastalıklara çözüm olabilir.

Neuralink, geçen yıl mayıs ayında, beyin çipi projesinin insan deneyleri için Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi'nden onay aldı.

Editör: Duha Sena Oskay