Gezi eylemlerinin yıldönümüyle ilgili konuşan Özel, Tayfun Kahraman için "Hepimizin yerine yatıyor" dedi.

Independent Türkçe'nin yaptığı habere göre, Özel şunları söyledi:

Bu güzel günden birazdan çok adetim olmadığı üzere kalkacağım ve ayrılıp gideceğim. Ama gittiğim yere bir selam yollayacağınızdan eminim. Gittiğim yer İstanbul'da bir kreş. O kreşte bir mezuniyet var. O çocuğun babası o çocuğu o kreşe hiç bırakamadı, hiç alamadı. O çocuğun babası benim yerime bir şey yapıyor ben de bugün onun yerine kızının mezuniyetini izlemeye gidiyorum. O çocuğun babası Tayfun Kahraman hepimizin yerine yatıyor. Tarihi bir rövanş almak için İstanbul'un beton Taksim Meydanı'ndaki tek parka topçu kışlası yapmak istediler. Ağaçları kesmek istediler. Odaların başkanları bir inisiyatif oluşturdu. Yapmayın dediler. Dozerler gelince önüne geçtiler. Çadır kurdular, çadırlarını gelip FETÖ'cüler yaktılar. Direndiler, çoğaldılar, yüz oldular, bin oldular, on bin oldular, orantısız güç, saldırıyla 80 ilde 15 milyon kişi oldular. Hep birlikte direndik.
Tayfun Kahraman dönemin başbakan yardımcısıyla görüştüğünde şartları sıraladı. Başbakan Türkiye'ye gelmesin,  bakanlar istifa etsin,  yönetimi bize devredin demedi. Deseydi darbeci olurdu. Tayfun Kahraman sadece şunu dedi. Ağaçları kesmeyin. Topçu kışlası yapmayın. AKM'yi yıkmayın. AVM yapmayın. Silah atar gibi gaz bombası atıyorlar arkadaşlarımız kör oluyor, ölüyor, bunları yapmayın. Çadırları yaktıran, sis bombasını mermi gibi kullanan, bu talimatları veren İstanbul, Ankara, Hatay Emniyet müdürlerini görevden alın. Bir de gözaltına aldığınız gençleri bırakın. 7 talep. O görevi bıraksın dediği üç kişi o gün güya darbeyi bastırıyorlardı. Üçü de 15 Temmuz akşamı darbeye kalkıştı. Üçü de şu anda bir silahlı terör örgütü mensubu olmaktan hükümlü durumdalar. Ama onların terörize ettiği Taksim Meydanı Gezi Parkı ağaçları savundukları için içeride yatan arkadaşlarımızı 11 yıl sonra halen daha aynı kinle aynı nefretle içeride tutuluyorlar.

Tayfun Kahraman dönemin başbakanıyla yaptığı görüşmeden sonra da çıkıp ağaçların kesilmeyeceğinin garantisini aldığını, yargı kararının bekleneceğini referandum yapılacağını ve artık Geziden ayrılmayı takdirlerine Gezi sakinlerinin sunduğunu söylemiş, yani çatışmanın değil uzlaşının tarafı olmuş. Ortaya çıkan son gün görüntülerinde hiçbir sorumluluğu olmayan beş kişiden bir tanesi birisi Osman Kavala'dır, birisi sevgili Can Atalay'dir birisi Mine Özer'dendir, bir diğeri Çiğden Materdir, birisi de ne kaydına gidebildiği evladının ne de baba meuniyetime gelebilecek misin deyip camın arkasından hazırladığı dans gösterisini babasına gösteren Vera'nın babası Tayfun Kahraman'dır. Tayfun Kahraman ve hepsi hepimizin yerine, hepimiz ki Gezi'yi sahipleniyoruz. Gezi'nin barışçıl, Gezi'nin çevre duyarlılığı olan Gezi'nin yaşam biçimine müdahale olduğunu gören ona itirazı meşru bulan anayasal direnme, toplanma, gösteri hakkını sahiplenen bizler olarak Tayfun Kahraman bizim yerimize. sizin yerinize yatmaktadır. Hepimizin yerine yatmaktadır. Ben de hepiniz adına hem bütün Gezi'de haksız yere tutuklu, hükümlü olanlara hem de sizin yerinize, Vera'ya sevgilerimi götürüyorum.
Sizin alkışlarınızla aranızdan ayrılıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek
Editör: Ömer Faruk Altın