Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kulak kapayan bir hükümet olmadık Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kulak kapayan bir hükümet olmadık

Özel, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde, Sosyal Demokrasi Derneğince düzenlenen "21. Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik" panelinde konuştu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Geçen yıl mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından yaşanan üzüntüye duyarsız kalmayarak CHP'de adına "değişim" dedikleri bir süreç başlattıklarını vurgulayan Özel, her yönüyle değişerek, tartışarak, kimseyi dışlamadan, vefasızlık etmeden kendilerinden bekleneni yaparak, özeleştiri yaparak ilerlenmesi gerektiğini tartıştıklarını ve hayata geçirdiklerini söyledi.

"BU TOPRAKLARDA MİLYONLARCA CANIN KATLEDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sahipsiz sokak hayvanları hakkında yaptığı açıklama sorulan Özel, "Bir sonraki adımı AKP'nin sunacağı kanun teklifinde görmemek isteriz. Bir sonraki adımın ne olduğu belli. Ama bu bir sonraki adımla kimse kimseyi tehdit etmesin ya da o bir sonraki adıma psikolojik ve toplumsal bir zemin hazırlamaya çalışmasın. Yapılacak iş bugüne kadar devlet iradesiyle bir an önce yapılması gereken ve ertelenen kısırlaştırma kampanyasının 81 ilde, 973 ilçede bir an önce başlatılmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Kaynak yok" diyenlere 4 yıl önceki TBMM Araştırma Komisyonu Raporunun 101. sayfasını hatırlattığını belirten Özel, "Hayvan hakları fonu kurulması gerekiyor. Bu fona vergilerden katkı yapılması gerekiyor. At yarışından, Spor Toto'dan, Spor Loto'dan katkı yapılması gerekiyor. Bu fon ile de bir kısırlaştırma yapılması gerekiyor. 'Efendim, yapılan yapılır, yapılmazsa son çare mon çare'. Ölüm son çare değildir. Ölüm denince bu topraklarda herkesin tüyleri diken diken olur. 'Allah gecinden versin' denir. Ölümün vadesini öne çekmek fanilerin işi değildir. Birilerinin kararı ile bu topraklarda milyonlarca canın katledilmesine asla izin vermeyiz." diye konuştu.

Kaynak: AA