Salgından hayatını kaybedenlerin sayısı 82'ye yükseldi Salgından hayatını kaybedenlerin sayısı 82'ye yükseldi

İtalya'nın kuzeydoğusundaki Verona şehrinde yer alan Al Condominio adlı restoran, girişte cep telefonlarını bırakan müşterine bir şişe şarap hediye etmeye başladı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, uygulama kapsamında müşteriler, restorana girişte telefonlarını kendilerine ayrılan kilitli özel kutulara bırakabiliyor. Telefonlar daha sonra çıkışta garsonlar tarafından kendilerine teslim ediliyor. 

Restoran sahibi Angelo Lella, müşterilerin birbirleriyle sohbet ederek vakit geçirmesini amaçladıklarını belirterek, "Diğerlerinden farklı bir restoran açmak istedik. Dolayısıyla böyle bir formatı tercih ettik" dedi.

Teknolojinin insanlar arasındaki iletişimi zayıflattığının altını çizen Lella, "Her 5 saniyede bir telefonunuza bakmanıza gerek yok. Fakat birçok kişi için artık bu bir uyuşturucuya dönüşmüş durumda. Bizim uygulamamızla telefonu bir kenara bırakıp, iyi bir şarap içme fırsatı yakalıyorlar" ifadelerini kullandı.

Uygulamaya birçok olumlu tepki geldiğini söyleyen Lella, şu ifadeleri kullandı: 

"Müşterilerin yüzde 90'ı ücretsiz şarap karşılığında telefonlarını bir kenara bırakmayı tercih etti. Bunu benimsediklerini görmek çok güzel. Fotoğraflara bakmak ya da telefonlarındaki mesajlara yanıt vermek yerine birbirleriyle sohbet ediyorlar."