Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, geçen hafta Saadet Partisi'nin grup toplantısındaki konuşmasında, "Sizin peşinde koştuğunuz başbakanlık makamını terk ettik ama hep olduğumuz gibi göründük, göründüğümüz gibi olduk" dediğini hatırlattı.

Bahçeli, "Savunulacak bir şeyi kalmayanlar, kendilerini haklı çıkarmak için her şeyi inkar etmeye başlarlar. Öyle inkar ederler ki gece karanlığında şeytan bile şeytanlığından utanır" sözünün Davutoğlu'nun durumunu özetleyen bir söz olduğunu belirtti.

"TERK ETMEDİN, TARDEDİLDİN"

MHP Genel Başkanı Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

CHP Lideri Özgür Özel: Bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur CHP Lideri Özgür Özel: Bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur

"Sayın Davutoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli'nin söylediği gibi biz dile ve söze değil öze ve hale bakarız. Senin özün de halin de kir tutmuş, temizlenmen için kanaatimce epey bir emek sarf etmene ve zaman harcamana ihtiyacın var. Parlamenter sistem hakimken, cümle alem biliyor ki eğer başbakanlık arzusuna kapılsaydım, koşmama yer ve gerek katiyen olmazdı. 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' diyen bir dava insanı, şartlar oluşmadan, millet takdir etmeden, dolambaçlı yollardan ve sipariş edilmiş hiçbir makama talip olmaz, hiçbir koltuğa tenezzül etmez. Sayın Davutoğlu, masalı bırak, bizi bilen bilir, tanıyan tanır; senin de sicilini ve geçmişini bilmeyen ve tanımayan yoktur. Doğrudur, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra başbakanlık makamı hem doğrudan hem de dolaylı olarak bize teklif edildi. Ancak ben siyasi bölücülerin desteği ve Türkiye'nin aleyhine olan bir iktidar yapısını elimin tersiyle itmeyi, nefsimi çiğnemeyi vatan, millet ve şeref görevi saydım. Bundan pişman olmadığım gibi aynı durum bugün vasat bulsa yine benzer duruşu cesaret ve hamiyetle gösteririm. Bir günlük saltanat için binlerce yıllık milli mirası hiçbir namerde, hiçbir çıkarcıya çiğnetmem. Kaldı ki sen, başbakanlık makamını terk etmedin, bugün daha iyi anlaşılıyor ki isabetli bir kararla tardedildin, kapının önüne tarihi bir tasarrufla bırakıldın. Anlaşılan hala ıslah olmamış, hala akıllanmamışsın."

Bahçeli, Davutoğlu'nun "Hep olduğumuz gibi göründük, göründüğümüz gibi olduk" sözlerine yönelik, "Sayın Davutoğlu geçelim bunları, kargaların bile güleceği bu klişe ifadene ne itibar edecek ne de ikna olacak bir Allah'ın kulu zannederim yoktur ve kalmamıştır" yorumunu yaptı.

Kaynak: AA