Yangının kundaklama sonucu gerçekleştiği açıklandı.

Almanya’nın Solingen şehrinde dört katlı binanın çatı katında gece saatlerinde insanların uyuduğu saatlerde çıkan yangın sonucunda aynı aileye mensup 2’si çocuk 4 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralanmıştır. 

Yangın sonucu binada yaşayan 21 kişi tahliye edilirken, dumandan etkilenen çok sayıdaki kişi olay yerine gelen sağlık ekiplerince tedavi altına alınmıştır.

ABD'de güncel anket sonuçları: Salıncak eyaletlerden Trump'a destek ABD'de güncel anket sonuçları: Salıncak eyaletlerden Trump'a destek

Siren Haber Almanya’da Ikinci Solingen Faciası

FACİADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yaşanan faciada 29 yaşındaki baba İsmail Z., anne Kıymet Z. ve üç yaşındaki Gizem ile 5 aylık Elis yanarak yaşamlarını yitirmişlerdir.


Wuppertal Savcılığı tarafından yapılan açıklamada “yangının kundaklama sonucu çıktığını” ifade etmişlerdir. Yaşanan yangından günler öncesinde de binanın koridorunda bir bebek arabasının ateşe verildiği belirlenmiştir. 

Yaşanan olay 29 Mayıs 1993 tarihinde 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği dört aşırı sağcı tarafından gerçekleştirilen Solingen Faciasını akıllara getirdi. 

Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğunca X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, yangının mahiyetinin bir an önce soruşturularak açıklığa kavuşturulması istendiği ve “Solingen'de yaşadıkları apartmanda dün sabaha karşı çıkan yangında hayatını kaybeden Bulgaristan Türkü soydaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Söz konusu yangının mahiyetinin bir an evvel soruşturularak açıklığa kavuşturulmasını önemle temenni ediyoruz. Bu kapsamda Başkonsolosluğumuz ilgili makamlarla temasta kalmaya devam edecektir” ifadesine yer verilmiştir. 

Haber: Yasin İlkdoğdu