Richard Tornetta, 2018 yılında elinde sadece dokuz Tesla hissesi varken Musk'a dava açtı.Yıllar süren hukuki sürecin ardından dava 2022'nin sonlarında mahkemeye taşındı ve salı günü Delaware eyaletinde mahkeme Tornetta'nın yanında yer aldı.Yargıç, diğer Tesla hissedarlarına adil olmadığı gerekçesiyle dev ikramiye anlaşmasını geçersiz kıldı.

Delaware mahkemesinin verdiği son karardan önce Musk, Tornetta'ya karşı daha önce iftira atmak, görevini ihlal etmek gibi birçok davayı kazanmıştı.Tornetta'nın sosyal medya hesaplarına bakıldığında onun sıradan bir otomobil meraklısı olduğu görülüyor. Örneğin daha önce yayınladığı bir videoda kaşlarını nasıl yaktığını anlatıyor.Euronews Türkçe'nin haberine göre Tornetta, yıllar önce faaliyetlerine son veren Dawn of Correction adlı metal grubunda davul çalmış. Bu yıllara ait videoları da internet hesaplarında yer alıyor.

Elon Musk'ın sosyal medyadaki hayran ordusu, davayı bir 'adalet garabeti' olarak nitelerken, aynı zamanda Tornetta'nın niyeti ve siyasi bağlantıları hakkında spekülasyonlarda bulunarak, bu kadar küçük bir yatırımcının nasıl böyle bir güce sahip olabileceğini sorguladı.

Avrupa Birliği'nde büyük gün 18 Temmuz Avrupa Birliği'nde büyük gün 18 Temmuz

Columbia Hukuk Fakültesi'nde şirketler hukuku dersleri veren Eric Talley, Tornetta için "Onun adı artık şirketler hukuku tarihine kazındı. Öğrencilerim önümüzdeki 10 yıl boyunca Tornetta ve Musk kitabını okuyacaklar." diyor.Öte yandan Delaware mahkemesinin verdiği karara kızan Musk, şirketini Teksas'a taşıma kararı aldı ve "Delaware'de şirket kurmayın" çağrısında bulundu.