Tuzla Piyade Okulu’nda, bir teğmenin yakasına Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı takmamasıyla başlayan kavga sonrası olayda adı geçen 7 teğmen disipline sevk edilmişti.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde meydana gelen olayda, teğmenlerden dördü yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki göstermiş, başka iki teğmen ise yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene destek olmuştu. 

Yaşanan olaya ilişkin 18 Ocak’ta toplanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, 7 teğmenin de ihraç edilmesine karar vermişti.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında Tuzla Piyade Okulu'nda yürütülen soruşturmayla ilgili son duruma ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

Bakan Tekin'den Türkiye'deki Fransız okullarına ilişkin açıklama Bakan Tekin'den Türkiye'deki Fransız okullarına ilişkin açıklama

"Türk Silahlı Kuvvetleri bütün faaliyetlerini Anayasa, kanunlar ve hukuk çerçevesinde, şeffaf şekilde sürdürüyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu çalışmasını yapmış ve kararını bakanlığımıza göndermiştir. Hukukçularımız bu kararı detaylı şekilde inceleyecek ve Sayın Bakanımızın onayına sunulacaktır. Sayın Bakanımızın onayını müteakip karar resmileşecek daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Kaynak: AA